Kurentova svatba/ Kurent wedding

MUSICAL / PTUJ  / EPK 2012

Zdenko Kodrč – Besedilo / Text

Matjaž Latin – Režiser / Director

Stanka Vauda Benčevič – Kostumografija / Costumes

Jernej Forbici & Dušan Fišer – Scenografija / Set design

Janez Dovč  – Glasba / Music

ART MUZIKAL – KURENTOVA SVATBA

Muzikal Kurentova svatba je otvoritveni glasbeno – gledališki spektakel Evropske prestolnice kulture na Ptuju. Z uprizoritvijo zgodbe, povezane z devetimi tradicionalnimi pustnimi liki, je nastal spektakel s posebnim etnografskim sporočilom. Božanskost likov, narava čiste energije in človekova prvinskost, izvirna zgodba, imenitna avtorska glasba, bogata kostumografija in scenografija.

V projektu Art Muzikal so združili moči ugledni ptujski in slovenski umetniki: režiser MATJAŽ LATIN, pisatelj ZDENKO KODRIČ, pesnik BORUT GOMBAČ, producent MLADEN DELIN, scenografa DUŠAN FIŠER in JERNEJ FORBICI, kostumografinja STANKA VAUDA BENČEVIČ, skladatelj GREGOR STREMECKI, glasbeni vodja JANEZ DOVČ, lučni mojster DAVID OREŠIČ, igralka NINA IVANIŠIN in igralec VOJKO BELŠAK ter solisti TINKARA KOVAČ, BILBY, BOŠTJAN GOMBAČ, KATICE, METOD BANKO, APHRA TESLA in druge maske.

Kurentova svatba je glasbena in gledališka igra. Nekakšen sodoben gledamuzikal. Fant in njegovo dekle iščeta in vabita svate na svojo poroko. Njuno iskanje ni preprosto. Pojavi se kurent. Njegova prisotnost zmede oba, kajti kurent je božanstvo in ljubimec, urok in zapeljivec. V pričakovanju nerazrešljivega razpleta, se njuno iskanje svatov srečno konča. Brez pomoči vil, oračev, kopjašev, ploharjev, picekov, pokačev, muzikantov in pevcev se ne bi.

/ Site created by MadLabHub.com